Inredning

Platsbyggd hylla

Den här vackra pjäsen har jag byggt med limfogskiva. Det får ni googla på det om ni inte vet vad det är;) jag har byggt varje ”modul” eller hyllsektion kan man väl säga, var för sig och sedan skruvat ihop alla 6 sektioner med varandra. Ovanpå har jag lagt 2 hellånga plan som ”bänkskiva”. Fördelen med limfogskivorna är de finns i 30, 40 och 50cm bredd. De är 240 cm långa. Man slipper alltså stå och klyva dem på längden om någon av bredderna ovan passar.

här ser man tydligare att det faktiskt är separata delar. Med en korta skruv fäste jag ihop dem så att de sitter riktigt tight och sen målade jag. Nu syns det knappt att det är separata delar. På bilden hade jag inte kapat ”bänkskivan” ännu som synes. När hyllan skulle på plats skruvade jag på ben som jag gjorde ungefär 7 cm höga och köpte en riktigt fin golvlist som jag spikade fast i nederkant över hyllans ben.

Jag är sjukligt nöjd med den förstås. Inte bara för att den är nice utan därför att jag har byggt den helt själv. Noll inblandning från Gubbtrasan. Den går från vägg till vägg i vardagsrummet, typ 4 meter lång alltså. Den andra hyllan dög väl den också men någon av mina avkommor (som ännu inte gett sig själv till känna som den ansvarige för illdådet) hade klättrat/hängt på den så plugg o hela skiten rasade loss från väggen. Den hängde som en slapp task på trekvarten med stora gipskakor på baksidan. Den här hyllan lär de inte riva i första tagen. Det vet jag ju eftersom jag byggt den själv med viss varning för skryt å så.

Men hörrni.. tjejer (och killar), man kan om man vill. Vill ni bygga, inreda, segla eller va tusan som helst, testa. Om man inte har uppenbara fysiska hinder eller funktionsnedsättningar som gör vissa moment otroligt svårt eller rent av omöjligt. Jag brukar säga till mina elever som säger ”jag kan inte”, att så kan det ju vara, men vill du lära dig? Säg inte bara ”jag kan inte” och acceptera att det är så. Då heter det: jag vill inte lära mig. Eller i mångas fall- jag vågar inte försöka lära eftersom jag tror att jag kommer misslyckas och väljer att säga ”jag kan inte”. Alla kan lära sig.

Jag kan inte spela fotboll. På riktigt alltså. Och jag vill fan inte lära mig heller, så det accepterar jag. Jag har aldrig försökt ens. Jag hatar bollar och all sport på denna jord. Det är jävulens påfund. Jag är ungefär lika intresserad av att se på fickpingis som jag är när det är vm, sm och allt vad det heter på tv. Men hade jag velat lära mig spela fotboll hade jag ju testat det. Igen och igen och igen och plötsligt är man duktig. Så är det ju med allt. Det kommer inte i modersmjölken utan i intresset för att utvecklas. Just do it! Mvh / Hög på självnöjdhet just nu 😉😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s