Om

Vem är jag? Det undrar jag faktiskt själv ibland. Det ändrar sig från dag till dag. Ibland är jag fantastisk och andra dagar.. mindre fantastisk. Men konstant i mitt liv är mitt intresse för foto, inredning, trädgård, min älskade familj. Intresset för inredning har funnits där länge men verkligen tagit fart de sista åren. Jag älskar att förändra, förnya och vara kreativ. Jag är en intensiv person och ibland lite hänsynslös och otålig när jag vill få något gjort. Min ständige vapendragare och tillika make låter mig hållas och är både nöjd och missnöjd med sin kreativa fru. Han tycker de flesta projekt är ok så länge jag inte blandar in honom allt för mycket. Jag har 3 barn. De är Julian 5, Elias 10, och Leia 14 år. De är mitt allt här på jorden och det bästa som finns även om de ställer tillvaron på sin spets lite då och då.

Jag älskar att fota och att nörda ner mig i datorn med bildredigering i photoshop och Lightroom. Mitt favoritobjektiv just nu är ett sigma art 85mm. När jag fotar försöker jag fånga det där spontana, ögonblicken som bara händer. Det är bilder som tilltalar mig, inte det stela och tillrättalagda.

Jag arbetar i huvudsak som bildlärare och vid sidan av det, är jag digital kreatör och fotograf. Mest fotar jag i rollen som ”influencer”, alltså för mitt eget instagramkonto, och får därigenom uppdrag att fota och skapa content till företag. På sista tiden har jag börjat intressera mig för porträttfoto, något jag håller på att försöka utveckla genom bröllopsfotograferingar, gravidfoto och annat. Det är jättekul! Mitt fotointresse startade när jag gick på gymnasiet. Läste mediaprogrammet med studiofoto som tillval. Men det är inte förrän på senare år som jag plockat upp det intresset igen.

Mitt ordinarie arbete är alltså bildlärare men min arbetsplats är ingen vanlig skola. Jag arbetar på en SiS institution, alltså ett låst ungdomshem med pojkar i åldrarna 16-20 som hamnat snett av olika anledningar. Några har missbruksproblematik och kriminalitet i ryggsäcken och andra har haft det svårt under sin uppväxt på olika sätt. Det är ett spännande jobb och många kanske tycker det låter lite läskigt. Sanningen är att det finns inget ställe där jag får så många kramar som på mitt jobb. I mitt yrke har jag träffat så många fantastiska ungdomar under åren, som verkligen värmer mitt hjärta.